MENU Leśna Perła

Leśna Perła jest restauracją typu slow food. Wykorzystujemy lokalne produkty, korzystamy z najwyższej jakości produktów aby wszystko, co serwujemy miało doskonały smak.


Szef Kuchni Adrian Borner wprowadził krótkie, sezonowo dostępne menu, by unikać mrożonej i paczkowanej żywności. 


Kunszt sztuki kulinarnej oparty na jego wieloletnim doświadczeniu prezentuje w fuzji kuchni światowej z regionalną aby każdy nasz gość mógł posmakować potraw przygotowanych na bazie świeżych składników.


Najmłodsi cieszą się u nas specjalnymi względami. Mamy dla nich specjalne menu, zabawki i kolorowanki.

 

Serdecznie zapraszamy!

 

PRZYSTAWKI


TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 24,00


żółtko /zioła


POLENTA 18,00


szparagi/ jajko poche/ majonez wasabi


KARTACZE Z DZICZYZNĄ 21,00


bazylia/ cebula/ boczek


ZUPY


ROSÓŁ 9,00


makaron/ marchewka/ natka/ kurczak


KREM Z ZIELONEGO GROSZKU 12,00


boczek/ mascarpone


ZUPA CYTRYNOWA 13,00


indyk/ botwinka/ bagiteka


BARSZCZ 11,00


ziemniaki/ jajko sadzone/ botwinka


ZUPA RYBNA 15,00


pomidor/ śmietana


SAŁATKI


SAŁATA GRECKA 16,00


pomidor/ ogórek/ feta/ oliwka/ cebula/ papryka/ vinaigrette


MIX SAŁAT 22,00


camembert/ szynka dojrzewająca / orzechy


SAŁATA „CEZAR” 25,00


kurczak/ sałata rzymska/ anchois/ parmezan/ jajko/ grzanki/ boczek



DANIA GŁÓWNE


ROLADA WOŁOWA 31,00


kluski/ czerwona kapusta/ sos pieczeniowy


FILET Z KURCZAKA W PANKO 25,00


szynka / ser/ natka/ puree ziemniaczane/ mix sałat


PIEROGI Z KACZKĄ 26,00


pistacje/ cebula


COMBER JAGNIĘCY 68,00


puree ziemniaczane/ szpinak/ pomidorki pieczone


STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 64,00


gratin/ szparagi/ groszek/ botwina


KACZKA PO STAROPOLSKU 38,00


czerwona kapusta/ kluski


SCHAB PANIEROWANY 26,00


ziemniaki gotowane/ mix sałat


OZOR WOŁOWY 28,00


chrust ziemniaczany/ groszek/ jajko/ sos z zielonego pieprzu


SKOKI Z KRÓLIKA 38,00


czarna soczewica/ szparagi/ marchew


BAŻANT 46,00


czarny bez/ szparagi/ gołąbki z kaszą gryczaną i czosnkiem niedźwiedzim


LUCJAN 38,00


gratin/ groszek/ boczek/ śmietana


LABRAKS 37,00


polenta/ szpinak/ konfitura z czerwonej cebuli


MAKARONY TORTELLINI ZE SZPINAKIEM 24,00


pesto z rucoli/ parmezan


TAGIATELLE  24,00


oliwa/ czosnek/ chili


DESERY


SERNIK 14,00


biała czekolada/ owoce/ karmel


MUS CZEKOLADOWY 14,00


orzechy/ lody


JOGURT NATURALNY 12,00


owoce/ ziemia czekoladowa 


Polecamy park linowy:
Projektowanie stron i sklepów internetowych